Sfaturi utile pentru îngrijirea blănii la Bichon Frise

Sfaturi utile pentru îngrijirea blănii la Bichon Frise

Bichon Frise este o ras─â care necesit─â ├«ngrijire profesional─â consecvent─â. Majoritatea proprietarilor de animale de companie se bazeaz─â pe expertiza unui ├«ngrijitor profesionist pentru toaletare o dat─â pe lun─â. Bichonii necesit─â, de asemenea, ├«ntre╚Ťinere s─âpt─âm├ónal─â, care poate fi f─âcut─â acas─â, ├«ntre vizitele la ├«ngrijitorii profesioni╚Öti. ├Än cele ce urmeaz─â, vom enumera c├óteva sfaturi utile pentru ├«ngrijirea bl─ânii la Bichon Frise, ├«n func╚Ťie de etapa de dezvoltare a acestuia ╚Öi de peridiocitate.

C─â╚Ťelu╚Öi cu v├órsta p├ón─â la 4 luni

Blana c─â╚Ťelu╚Öilor cu v├órsta de p├ón─â la 4 luni trebuie periat─â la c├óteva zile cu o perie (pin brush), pur ╚Öi simplu pentru a stabili o rutin─â. A╚Öeza╚Ťi c─â╚Ťelul pe o suprafa╚Ť─â ├«n─âl╚Ťat─â, pe un covora╚Ö antiderapant, ├«n timp ce ├«l peria╚Ťi ╚Öi face╚Ťi alte opera╚Ťiuni de ├«ngrijire de rutin─â. Nu v─â ├«ntoarce╚Ťi niciodat─â cu spatele la c─â╚Ťel ╚Öi ╚Ťine╚Ťi ├«ntotdeauna o m├ón─â pe el pentru a v─â asigura c─â nu va c─âdea ╚Öi nu va fi r─ânit. Luarea c─â╚Ťelului de pe podea ╚Öi plasarea acestuia pe o suprafa╚Ť─â u╚Öor ridicat─â ├«i spune c─â╚Ťelu╚Öului c─â nu mai este timpul de joac─â.

După vârsta de 4 luni

Dup─â v├órsta de 4 luni, trece╚Ťi la utilizarea unei perii soft slicker, apoi continua╚Ťi cu un pieptene. Este imperativ ca, atunci c├ónd utiliza╚Ťi un pieptene, s─â piept─âna╚Ťi p├ón─â la piele, ╚Öi p├ón─â ce sim╚Ťi╚Ťi c─â pieptenele trece f─âr─â efort prin blan─â. Pe m─âsur─â ce c─â╚Ťelul se apropie de v├órsta adult─â, va fi necesar un periaj mai frecvent. Perierea bl─ânii poate deveni un moment de relaxare pentru c├óine, ╚Öi este un prilej grozav de a observa orice modificari ale pielii ╚Öi bl─ânii, precum eruptii cutanate, noduli sau r─âni.

Chiar ├«nainte de a trece la blana de c├óine adult, aceasta va ├«ncepe s─â se m─âtuiasc─â cu u╚Öurin╚Ť─â. Bichonii vor trece printr-o schimbare a bl─ânii, de obicei ├«ntre v├órsta de 8 luni ╚Öi 1 an. Blana unui Bichon Frise adult este dubl─â, ceea ce ├«nseamn─â c─â are fire de p─âr mai moi dar ╚Öi mai aspre. Cu c├ót va fi mai aproape de instaurarea bl─ânii duble, cu at├ót piept─ânarea zilnic─â va deveni ╚Öi mai necesar─â. Firele de p─âr moarte prinse ├«n blan─â ╚Öi l─âsate nesupravegheate vor forma rapid covora╚Öe aspre cu textur─â de p├ósl─â. Acest lucru va necesita m─âsuri drastice de ├«ndep─ârtare, proces care poate fi dureros pentru c├óine. ├Än plus, ├«ndep─ârtarea covora╚Öelor de blan─â poate fi stresant─â pentru c├óine.

Îngrijirea săptămânală a blănii la Bichon Frise

├Ängrijirea ╚Öi men╚Ťinerea bl─ânii ├«n stare bun─â la Bichon Frise sunt de baz─â pentru o piele ╚Öi o blan─â s─ân─âtoas─â. Frecven╚Ťa b─âii depinde de stilul de via╚Ť─â, at├ót al dvs. c├ót ╚Öi al c├óinelui dvs., undeva la fiecare 1-2 s─âpt─âm├óni. Asigura╚Ťi-v─â c─â ├«ndep─ârta╚Ťi p─ârul ├«nc├ólcit ├«nainte de a face baie c├óinelui, deoarece va fi mai greu de ├«ndep─ârtat c├ónd p─ârul este ud. Alegerea produselor adecvate de ├«ngrijire a bl─ânii ╚Öi utilizarea lor corect─â este necesar─â pentru a men╚Ťine blana ├«n stare bun─â, blana fiind ╚Öi semnul distinctiv al rasei. Alege╚Ťi produse hipoalergenice de ├«ngrijire canin─â sau pe baz─â de ingrediente benefice, cum ar fi Aloe vera.

Asigura╚Ťi-v─â c─â citi╚Ťi instruc╚Ťiunile cu privire la modul ├«n care produsele utilizate func╚Ťioneaz─â cel mai bine ╚Öi urma╚Ťi instruc╚Ťiunile recomandate de produc─âtor ├«n ceea ce prive╚Öte ratele de diluare sau utilizarea produsului.

Cel mai important lucru, atunci c├ónd face╚Ťi baie unui Bichon, este s─â fi╚Ťi minu╚Ťios. Introduce╚Ťi degetele ├«n blan─â ╚Öi emulsiona╚Ťi bine ╚Öamponul. Apoi cl─âti╚Ťi bine. Dac─â ╚Öampona╚Ťi timp de 1 minut, cl─âti╚Ťi timp de 2 minute. Utiliza╚Ťi la cl─âtire ap─â pu╚Ťin mai rece, pentru a v─â asigura c─â blana a fost bine cl─âtit─â. Dac─â produsul este l─âsat accidental ├«n blan─â, cel mai probabil Bichonul va suferi de m─ânc─ârime. Dup─â baie, ╚Öterge╚Ťi Bichonul cu prosopul, apoi ├«ncepe╚Ťi uscarea. Trebuie s─â usca╚Ťi complet c├óinele, p├ón─â la piele. Nu folosi╚Ťi aer cald c├ónd usca╚Ťi, deoarece va arde pielea c├óinelui. Pentru a ob╚Ťine aspectul frumos, plu╚Öat, blana trebuie s─â fie bine sp─âlat─â, uscat─â complet, periat─â ╚Öi piept─ânat─â p├ón─â la piele.

Îngrijirea lunară a blănii la Bichon Frise

Bichon Frise ar trebui s─â aib─â parte lunar de ├«ngrijire complet─â (baie+tunsoare) din partea unui ├«ngrijitor profesionist. Acesta poate identifica unele probleme care ar putea necesita aten╚Ťia medicului veterinar. Este important s─â v─â programa╚Ťi ├«n avans ├«nt├ólnirile pentru ├«ngrijirea Bichonilor pentru a le men╚Ťine pe un program regulat de 4 s─âpt─âm├óni. C─âuta╚Ťi un salon de toaletaj canin care are unul sau mai mul╚Ťi grommeri cu preg─âtire specific─â pentru Bichoni.

Dar dac─â ave╚Ťi un c├óine de expozi╚Ťie?

Indiferent dac─â ave╚Ťi un c├óine de expozi╚Ťie sau un c├óine de companie, trebuie s─â le acorda╚Ťi aceea╚Öi ├«ngrijire de baz─â ├«n ceea ce prive╚Öte alimenta╚Ťia adecvat─â, o igien─â bun─â ╚Öi toaletarea bl─ânii. Diferen╚Ťa const─â doar ├«n cantitatea de blan─â ╚Öi stilurile de tunsori.

 

F─âr─â comentarii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*